BAŞKAN SENGEL’DEN DÜNYA DEMOKRASİ GÜNÜ MESAJI
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 15 Eylül Dünya Demokrasi Günü dolayısıyla dikkat çeken bir açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın yargı önünde olduğunu hatırlatan Başkan Sengel, “Bugün demokrasi yargı önündeydi” ifadelerini kullandı.
Başkan Sengel, demokrasinin temel dayanaklarının sandık, örgütlü irade ve halkın umudu olduğunu vurgulayarak; “Cumhuriyet Halk Partisi dev bir çınardır. Tarih sahnesinde işgalden kurtuluşa ve ülkeyi yeniden vatan yapan partidir. Biz biliyoruz ki demokrasi sandıkta, halkın iradesi örgütte ve umut her zaman halktadır” dedi.
Dünya Demokrasi Günü’nde demokrasiye sahip çıkmanın önemine değinen Başkan Sengel, “Daha aydınlık ve demokrasinin hepimize ışık olacağı yarınlara…” ifadelerini kullandı.