CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR!

Eğitim 03.03.2024 - 19:43, Güncelleme: 06.03.2024 - 11:58 3756+ kez okundu.
 

CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR!

CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR!
CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR! CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 3 Mart Halifeliğin kaldırılmasının yıldönümünde yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yücel "3 Mart 1924’te üç önemli yasa mecliste kabul edildi. Bunlar Hilafetin kaldırılması, Şeriye ve Evkaf Vekâleti ile Harbiye Vekâleti’nin kaldırılması ve Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun kabul edilmesinin 100. yıl dönümüdür. Her biri devrim niteliğindedir. Her biri, halkın  beyinlerini bağlayan zincirlerin kırılıp atılmasıdır" dedi. Yücel, İzmir'de öğrencilerin Menemen olaylarının planlayıcılarından birisi olan Esad Erbili'nin mezarına götürülmesinin bu anlamlı günlere denk getirilmesini de sert dille eleştirdi. Yücel, “İzmir'de yaşananlar gerici bir ayaklanmadır. Bu sözde müdür ve yetkililer günümüzün Derviş Memedleri ve Atatürk devrimleri karşıtlarıdır" dedi.  GÜNÜMÜZÜN DERVİŞ MEMEDLERİ… “Cumhuriyete, aydınlanmaya, çağdaşlaşmaya karşı çıkan gerici zihniyet, 94 yıl önce Menemen'de Cumhuriyetimizin öğretmeni Teğmen Kubilay’ı şehit etti” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, şu açıklamayı yaptı: “İzmir'de çocukları gerici isyanın liderlerinden olan ve öğretmen asteğmen Kubilay'ın şehit edilmesine yol açan birisinin mezarına götürdüler. Okul yönetimi ve il, ilçe milli eğitim müdürlüğü açıkça suç işlemiş ve Anayasa'ya karşı gelmişlerdir. Bu sözde müdür ve yetkililer günümüzün Derviş Memedleri ve Atatürk devrimleri karşıtlarıdır. Tam da Hilafetin kaldırılışıyla aynı günlere denk getirilen bu karanlık ziyaretin manası ve amacı bellidir. Bugün aynı zihniyeti temsil eden bir avuç gerici, Mustafa Kemal Atatürk'e, O'nun devrimlerine ve ilkelerine saldırıyor. Tarikat ve cemaatlerle yol yürüyenler ülkenin her köşesine çağdışı fikirlerini empoze etmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden zat da, buna öncülük ediyor. Cumhuriyet karşıtlarının türbeleri dershaneye dönüştürülüyor, tazecik beyinler karanlık düşüncelerle zehirlenmeye çalışılıyor. Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet kazanımlarını savunucusu ve mirasçısı olan Cumhuriyet Halk Partisi, laikliği hedef alan, Cumhuriyete başkaldırı niteliğindeki bu uygulamalara şiddetle karşı çıkacaktır. Devrim şehidimiz Kubilay ve arkadaşlarının mirasçısı Menemenliler de bu karanlık zihniyete gereken dersi verecektir.” dedi.
CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR!

CHP'Lİ YÜCEL: İZMİR'DE YAŞANANLAR GERİCİ BİR AYAKLANMADIR!

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, 3 Mart Halifeliğin kaldırılmasının yıldönümünde yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Yücel "3 Mart 1924’te üç önemli yasa mecliste kabul edildi. Bunlar Hilafetin kaldırılması, Şeriye ve Evkaf Vekâleti ile Harbiye Vekâleti’nin kaldırılması ve Tevhidi Tedrisat Kanunu’nun kabul edilmesinin 100. yıl dönümüdür. Her biri devrim niteliğindedir. Her biri, halkın  beyinlerini bağlayan zincirlerin kırılıp atılmasıdır" dedi.

Yücel, İzmir'de öğrencilerin Menemen olaylarının planlayıcılarından birisi olan Esad Erbili'nin mezarına götürülmesinin bu anlamlı günlere denk getirilmesini de sert dille eleştirdi. Yücel, “İzmir'de yaşananlar gerici bir ayaklanmadır. Bu sözde müdür ve yetkililer günümüzün Derviş Memedleri ve Atatürk devrimleri karşıtlarıdır" dedi. 

GÜNÜMÜZÜN DERVİŞ MEMEDLERİ…

“Cumhuriyete, aydınlanmaya, çağdaşlaşmaya karşı çıkan gerici zihniyet, 94 yıl önce Menemen'de Cumhuriyetimizin öğretmeni Teğmen Kubilay’ı şehit etti” diyerek sözlerini sürdüren Yücel, şu açıklamayı yaptı:

“İzmir'de çocukları gerici isyanın liderlerinden olan ve öğretmen asteğmen Kubilay'ın şehit edilmesine yol açan birisinin mezarına götürdüler. Okul yönetimi ve il, ilçe milli eğitim müdürlüğü açıkça suç işlemiş ve Anayasa'ya karşı gelmişlerdir. Bu sözde müdür ve yetkililer günümüzün Derviş Memedleri ve Atatürk devrimleri karşıtlarıdır. Tam da Hilafetin kaldırılışıyla aynı günlere denk getirilen bu karanlık ziyaretin manası ve amacı bellidir.

Bugün aynı zihniyeti temsil eden bir avuç gerici, Mustafa Kemal Atatürk'e, O'nun devrimlerine ve ilkelerine saldırıyor. Tarikat ve cemaatlerle yol yürüyenler ülkenin her köşesine çağdışı fikirlerini empoze etmeye çalışıyor. Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunu işgal eden zat da, buna öncülük ediyor. Cumhuriyet karşıtlarının türbeleri dershaneye dönüştürülüyor, tazecik beyinler karanlık düşüncelerle zehirlenmeye çalışılıyor.

Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet kazanımlarını savunucusu ve mirasçısı olan Cumhuriyet Halk Partisi, laikliği hedef alan, Cumhuriyete başkaldırı niteliğindeki bu uygulamalara şiddetle karşı çıkacaktır. Devrim şehidimiz Kubilay ve arkadaşlarının mirasçısı Menemenliler de bu karanlık zihniyete gereken dersi verecektir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.