DENİZ’İN KARARLILIĞI İLE ONUN GENÇ SESİYLE: YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

Güncel 07.05.2024 - 11:06, Güncelleme: 08.05.2024 - 09:04 1933 kez okundu.
 

DENİZ’İN KARARLILIĞI İLE ONUN GENÇ SESİYLE: YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE

DENİZ’İN KARARLILIĞI İLE ONUN GENÇ SESİYLE: YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
  Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Gençlik Kolları idam edilmelerinin 52. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Gezi Parkı’nda bir anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına fidan dikildi.   “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diyerek idama giden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Gençlik Kolları tarafından anıldı. Gezi Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, parti üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.   Anma etkinliğinde bir konuşma yapan CHP Efes Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Kazmacı idamlarının üzerinden geçen 52 yıla rağmen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fikirleriyle yaşadığını belirterek; “Unutmak şöyle dursun onları her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Onlar “sen, ben” yerine “biz” diyenler… Onlar en iyi okullardan diploma alıp ihtisaslarıyla en yüksek mevkilerde en iyi işleri yapabilecekken kendilerini Türkiye’nin bağımsızlığına adayanlar… Darağacına gülümseyerek gidenler… Korku nedir bilmeyenler, yolundan canı pahasına dönmeyenler onlar… Buradan o üç fidanı idam eden zihniyete bir kez daha Deniz’in kararlığıyla, onun genç sesiyle bir kez daha sesleniyoruz; “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye…” dedi.     ÖĞRETİLERİ DAİM OLSUN   Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Gezi Parkı’nda anmanın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz buraya nasıl Gezi Parkı ismini verdiysek ve sonrasında da buranın Gezi Parkı’nda kaybettiklerimizi, yitirdiklerimizi temsil ettiği gibi genç yaşta bağımsızlık, özgürlük ve Türkiye’nin geleceği uğruna canını feda etmiş olanların mekânı olsun istiyoruz. O yüzden, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ile bundan sonraki dönemde de burayı anıtlaştıracak bir şeyler yapmaya karar verdik. Üç fidanı temsilen üç adet fidan diktik ama önümüzdeki dönemlerde burada onları hissedebileceğimiz, görebileceğimiz bir anıt heykeli tam üç fidanın arasına koymak istiyoruz. Ruhları şad olsun. Öğretileri daim olsun” dedi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan adına Gezi Parkı’nda fidan diktiler. CHP Efes Selçuk Gençlik Kolları ayrıca Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam haberlerinin yer aldığı gazete kupürlerinden oluşan bir yayını da katılımcılarla paylaştı.
DENİZ’İN KARARLILIĞI İLE ONUN GENÇ SESİYLE: YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE
 
Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Gençlik Kolları idam edilmelerinin 52. yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Gezi Parkı’nda bir anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anısına fidan dikildi.
 
“Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye” diyerek idama giden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Cumhuriyet Halk Partisi Efes Selçuk Gençlik Kolları tarafından anıldı. Gezi Parkı’nda düzenlenen anma etkinliğine CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu, parti üyeleri, gençlik kolları üyeleri ve meclis üyeleri katıldı.
 
Anma etkinliğinde bir konuşma yapan CHP Efes Selçuk Gençlik Kolları Başkanı Kubilay Kazmacı idamlarının üzerinden geçen 52 yıla rağmen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın fikirleriyle yaşadığını belirterek; “Unutmak şöyle dursun onları her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Onlar “sen, ben” yerine “biz” diyenler… Onlar en iyi okullardan diploma alıp ihtisaslarıyla en yüksek mevkilerde en iyi işleri yapabilecekken kendilerini Türkiye’nin bağımsızlığına adayanlar… Darağacına gülümseyerek gidenler… Korku nedir bilmeyenler, yolundan canı pahasına dönmeyenler onlar… Buradan o üç fidanı idam eden zihniyete bir kez daha Deniz’in kararlığıyla, onun genç sesiyle bir kez daha sesleniyoruz; “Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye…” dedi.
 
 
ÖĞRETİLERİ DAİM OLSUN
 
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı Gezi Parkı’nda anmanın ayrı bir anlam taşıdığını belirten Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz buraya nasıl Gezi Parkı ismini verdiysek ve sonrasında da buranın Gezi Parkı’nda kaybettiklerimizi, yitirdiklerimizi temsil ettiği gibi genç yaşta bağımsızlık, özgürlük ve Türkiye’nin geleceği uğruna canını feda etmiş olanların mekânı olsun istiyoruz. O yüzden, Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları ile bundan sonraki dönemde de burayı anıtlaştıracak bir şeyler yapmaya karar verdik. Üç fidanı temsilen üç adet fidan diktik ama önümüzdeki dönemlerde burada onları hissedebileceğimiz, görebileceğimiz bir anıt heykeli tam üç fidanın arasına koymak istiyoruz. Ruhları şad olsun. Öğretileri daim olsun” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan adına Gezi Parkı’nda fidan diktiler. CHP Efes Selçuk Gençlik Kolları ayrıca Deniz, Yusuf ve Hüseyin’in idam haberlerinin yer aldığı gazete kupürlerinden oluşan bir yayını da katılımcılarla paylaştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.