Uğur GÜLBAY
Köşe Yazarı
Uğur GÜLBAY
 

ŞEHRİMİZ EMİN ELLERDE.

  “Şehremini” KİM? Şehremini kısaca;  Yıllar öncesinde kullanılan, Belediyeleri Yöneten. Belediye Başkanı gibi anlamları olan bir sözcük. Ben bu kelimeye bakınca şehrini koruyan, kollayan emin kelimesinin geçtiği Şehriniz emin ellerde diyen, görevin başındaki kişi olarak algılıyorum. Peki Selçuk’ta daha önce Başkanlık yapmış ya da yapmak isteyerek önümüzdeki seçimlere aday olan, Şehremini adayı belediye başkan adaylarına küçük ve basit bir sorum olacak! Daha önce de Selçuk'un Havutçulu Köyü'nde yapılmak istenen JES’lere,  Gökçealan köyümüzde yapılmak istenen Restlere, Çamlık tren istasyonunda yapılan ağaç katliamına, Meryem Ana otoparkının Belediye idaresinden alınması girişimine karşı ne yaptınız? Hani Bu şehri çok seviyor, çıkarlarını koruyorsunuz ya! Perde arkasından bakıp kıs kıs güldünüz mü? Yoksa Partinizin tepkisinden korkup bir kenarda sessizce beklediniz mi? Yoksa Burası benim şehrim, bende bu şehirde yaşayan biri ve ileride bu şehri yönetmeye talip olacak bir bireyim deyip, burada yaşayan halkla birlikte yapılan haksızlıklara, dik durarak halkınızın çıkarlarını savuna bildiniz mi? Cevap aslında çok basit; Bu Eylemlerin hepsinde sadece bir çevre gönüllüsü olarak yer aldığımdan ötürü, hiç birine katılmadığınızı çok iyi biliyorum. Hiçbir eylemde yoktunuz. Yoktunuz; tamam ama neden bir paylaşımda, bu şehri savunacak küçücük bir açıklamada dahi bulunmadınız? Bazıları da sadece mikrofon çevrildiği için, Efes Selçuk’un sorunlarıyla çok ilgiliymiş gibi “ Mesela Meryem Ana Ne Olacak ?”  diyebildi. Hiçbir çözüm üretmediğiniz gibi, buradaki halk çoluğuyla çocuğuyla eylemlerde gırtlakları yırtılıncaya kadar bağırıp mücadele ederken , sizin sesiniz soluğunuz çıkmadı!? Ve şimdide Ben Bu İlçenin Şehremini, şehrin koruyucusu olacağım diyorsunuz. Takdir. Halkımızındır. Not: Bu eylemlerde çektiğim ve çekilen fotoları paylaşıyorum. Bakalım  bu eylemlerde kim Varmış?
Ekleme Tarihi: 27 Şubat 2024 - Salı
Uğur GÜLBAY

ŞEHRİMİZ EMİN ELLERDE.

 

“Şehremini” KİM?

Şehremini kısaca;

 Yıllar öncesinde kullanılan, Belediyeleri Yöneten. Belediye Başkanı gibi anlamları olan bir sözcük.

Ben bu kelimeye bakınca şehrini koruyan, kollayan emin kelimesinin geçtiği Şehriniz emin ellerde diyen, görevin başındaki kişi olarak algılıyorum.

Peki Selçuk’ta daha önce Başkanlık yapmış ya da yapmak isteyerek önümüzdeki seçimlere aday olan, Şehremini adayı belediye başkan adaylarına küçük ve basit bir sorum olacak!

Daha önce de Selçuk'un Havutçulu Köyü'nde yapılmak istenen JES’lere,  Gökçealan köyümüzde yapılmak istenen Restlere, Çamlık tren istasyonunda yapılan ağaç katliamına, Meryem Ana otoparkının Belediye idaresinden alınması girişimine karşı ne yaptınız?

Hani Bu şehri çok seviyor, çıkarlarını koruyorsunuz ya!

Perde arkasından bakıp kıs kıs güldünüz mü? Yoksa Partinizin tepkisinden korkup bir kenarda sessizce beklediniz mi?

Yoksa Burası benim şehrim, bende bu şehirde yaşayan biri ve ileride bu şehri yönetmeye talip olacak bir bireyim deyip, burada yaşayan halkla birlikte yapılan haksızlıklara, dik durarak halkınızın çıkarlarını savuna bildiniz mi?

Cevap aslında çok basit; Bu Eylemlerin hepsinde sadece bir çevre gönüllüsü olarak yer aldığımdan ötürü, hiç birine katılmadığınızı çok iyi biliyorum. Hiçbir eylemde yoktunuz.

Yoktunuz; tamam ama neden bir paylaşımda, bu şehri savunacak küçücük bir açıklamada dahi bulunmadınız?

Bazıları da sadece mikrofon çevrildiği için, Efes Selçuk’un sorunlarıyla çok ilgiliymiş gibi “ Mesela Meryem Ana Ne Olacak ?”  diyebildi.

Hiçbir çözüm üretmediğiniz gibi, buradaki halk çoluğuyla çocuğuyla eylemlerde gırtlakları yırtılıncaya kadar bağırıp mücadele ederken , sizin sesiniz soluğunuz çıkmadı!?

Ve şimdide Ben Bu İlçenin Şehremini, şehrin koruyucusu olacağım diyorsunuz.

Takdir. Halkımızındır.

Not: Bu eylemlerde çektiğim ve çekilen fotoları paylaşıyorum. Bakalım  bu eylemlerde kim Varmış?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.