İzmir’de Gevreğe Zam: 20 Lira Oldu

Güncel 01.09.2025 - 15:34, Güncelleme: 01.09.2025 - 15:36 1019 kez okundu.
 

İzmir’de Gevreğe Zam: 20 Lira Oldu

İzmir’de Gevreğe Zam: 20 Lira Oldu
  İzmir’in kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi gevreğe sürpriz zam geldi. İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, artan girdi maliyetleri nedeniyle 15 liradan satılan 90 gram gevreğin fiyatının 20 liraya yükseltildiğini açıkladı. Ocak 2025’te 12,5 liradan 15 liraya çıkarılan gevrek, son zamla birlikte yüzde 33 oranında artış gösterdi. İzmirliler, 3 Eylül Çarşamba gününden itibaren gevreği 20 liradan satın alabilecek. “Zararına satış esnafı bitiriyordu” Başkan Şükrü Erişen, un, susam, enerji ve işçilik maliyetlerindeki artışın fırıncıları zor durumda bıraktığını belirterek şunları söyledi: “Zam taraftarı değiliz ancak yapmak zorunda kaldık. İzmir’de kahvaltının simgesi olan gevrek, kültürümüzün bir parçası. Ancak zararına satmak, esnafı üretimden koparma noktasına getirdi. Bu artış, esnafın ayakta kalabilmesi için mecburi oldu. Biz hem vatandaşımızı hem de esnafımızı düşünüyoruz. Fırıncılarımızın kepenk kapatmaması için bu dengeyi gözetmek zorundayız. Gevreğin sürdürülebilirliği için üreticinin ayakta kalması şart.” dedi.
İzmir’de Gevreğe Zam: 20 Lira Oldu

 

İzmir’in kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi gevreğe sürpriz zam geldi. İzmir Pide, Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf Odası Başkanı Şükrü Erişen, artan girdi maliyetleri nedeniyle 15 liradan satılan 90 gram gevreğin fiyatının 20 liraya yükseltildiğini açıkladı.

Ocak 2025’te 12,5 liradan 15 liraya çıkarılan gevrek, son zamla birlikte yüzde 33 oranında artış gösterdi. İzmirliler, 3 Eylül Çarşamba gününden itibaren gevreği 20 liradan satın alabilecek.

“Zararına satış esnafı bitiriyordu”

Başkan Şükrü Erişen, un, susam, enerji ve işçilik maliyetlerindeki artışın fırıncıları zor durumda bıraktığını belirterek şunları söyledi:

“Zam taraftarı değiliz ancak yapmak zorunda kaldık. İzmir’de kahvaltının simgesi olan gevrek, kültürümüzün bir parçası. Ancak zararına satmak, esnafı üretimden koparma noktasına getirdi. Bu artış, esnafın ayakta kalabilmesi için mecburi oldu. Biz hem vatandaşımızı hem de esnafımızı düşünüyoruz. Fırıncılarımızın kepenk kapatmaması için bu dengeyi gözetmek zorundayız. Gevreğin sürdürülebilirliği için üreticinin ayakta kalması şart.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
su kaçağı tespiti kuşadası escort çorlu escort izmir escort çerkezköy escort çeşme escort kayseri escort konya escort gaziantep escort fethiye escort bodrum escort bets10 giriş