ESNAF KİRA ARTIŞINA DAYANAMAZ

Esnaf 01.10.2018 - 16:22, Güncelleme: 01.01.1970 - 02:00 3716+ kez okundu.
 

ESNAF KİRA ARTIŞINA DAYANAMAZ

SESO yakın zamanda belediye kiracılarına yapılması öngörülen fiyat artışı ile ilgili Selçuk Belediye’sinden talepte bulundu
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan yapılan talepte şu bilgilere yer verildi;    Kentsel ticaretin en önemli aktörleri hiç şüphesiz ki esnaf ve sanatkârlardır. Esnaf ve sanatkâr kesiminin sayısal büyüklüğü dikkate alındığında ülkemiz için hem ekonomik hem de toplumsal açıdan büyük önemdedir. Bilindiği üzere son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle enflasyon sınırlarında yükselme gözlenmektedir. Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü teşkil eden esnaflarımızın sorunları da bu vesileyle gündeme gelmektedir. Başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlara ait gayrimenkullerin ekonomik kira artışları hesaplanırken yaşanan bu ekonomik sorun da göz ününde bulundurularak yıllık Yİ- ÜFE oranı üzerinden hesaplanmalıdır. Kira artışları enflasyon oranını geçmemeli ki hem enflasyon dengesi korumuş olacak hem de bu artış farkı esnaflarımızın maliyetlerini arttıracağından uygulayacakları ürün fiyatlarını zam olarak yansıtmasını engellemiş olacaktır. Bu sebeple yüksek kira artışları hem esnafımızın hem de vatandaşımızın cebini zorlayacaktır. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak öncelikle ülke ekonomimizin elbirliği ile dengede kalmasına katkı sağlamak bu vesileyle başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın en az zararla bu dönemden geçilmesini sağlamak hedefimiz olmuştur. Yukarıda da anlattığımız şekli ile ilçemizdeki gayrimenkullerinizin yeni dönem kira ve ecrimisil bedellerini belirlerken esnafımızın içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurulmasını mümkün ise zam yapılmaması, yapılacaksa da oranın düşük tutulmasını tarafınızdan talep ve rica ederiz.
SESO yakın zamanda belediye kiracılarına yapılması öngörülen fiyat artışı ile ilgili Selçuk Belediye’sinden talepte bulundu

Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan yapılan talepte şu bilgilere yer verildi; 

 

Kentsel ticaretin en önemli aktörleri hiç şüphesiz ki esnaf ve sanatkârlardır. Esnaf ve sanatkâr kesiminin sayısal büyüklüğü dikkate alındığında ülkemiz için hem ekonomik hem de toplumsal açıdan büyük önemdedir. Bilindiği üzere son dönemlerde ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle enflasyon sınırlarında yükselme gözlenmektedir. Türkiye ekonomisinin büyük bir bölümünü teşkil eden esnaflarımızın sorunları da bu vesileyle gündeme gelmektedir.

Başta belediyeler olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlara ait gayrimenkullerin ekonomik kira artışları hesaplanırken yaşanan bu ekonomik sorun da göz ününde bulundurularak yıllık Yİ- ÜFE oranı üzerinden hesaplanmalıdır. Kira artışları enflasyon oranını geçmemeli ki hem enflasyon dengesi korumuş olacak hem de bu artış farkı esnaflarımızın maliyetlerini arttıracağından uygulayacakları ürün fiyatlarını zam olarak yansıtmasını engellemiş olacaktır. Bu sebeple yüksek kira artışları hem esnafımızın hem de vatandaşımızın cebini zorlayacaktır. Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak öncelikle ülke ekonomimizin elbirliği ile dengede kalmasına katkı sağlamak bu vesileyle başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın en az zararla bu dönemden geçilmesini sağlamak hedefimiz olmuştur.

Yukarıda da anlattığımız şekli ile ilçemizdeki gayrimenkullerinizin yeni dönem kira ve ecrimisil bedellerini belirlerken esnafımızın içinde bulunduğu durumu göz önünde bulundurulmasını mümkün ise zam yapılmaması, yapılacaksa da oranın düşük tutulmasını tarafınızdan talep ve rica ederiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve artemishaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.